A zene ereje határtalan: támogatást nyert Mórahalom

„Dallamok határok nélkül” címmel nyert támogatást a város önkormányzata a Nemzeti Kulturális Alap keretein belül, melyet értékgondozó és közösségformáló alkalmakra fordít.

A sikeres pályázat lehetőséget ad arra, hogy a zene erejével összefogják az ország lakosait és a határon túli magyarokat, hiszen a zene erősíti az összetartozást, a kultúrát és a szavak nélküli, mélyről fakadó kommunikációt, amely a hagyományok ápolását is elősegíti.

A projektet a nyár folyamán kívánják megvalósítani az Ezer Év Parkjában. A tervek szerint öt zenekart hívnak majd meg, melyek színvonalas fellépéseik során az erdélyi és vajdasági népzene, valamint fúvós zene világát tárják az érdeklődők elé. A város makettparkja pedig éppen ideális helyet teremt erre, hiszen a történelmi Magyarországot és annak építészeti sokszínűségét őrzi kicsiben.

A támogatás a koncertek lebonyolítása mellett, mobil színpad és padok beszerzését is tartalmazza, ami természetesen a  sikerességet és a helyszín infrastruktúrájának javítását szolgálja.

A programokat az Aranyszöm Rendezvényház, a település közművelődési központja szervezi majd. A pozitívan elbírált pályázat hírét az intézmény facebook oldalán tették közzé.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Aranyszöm Rendezvényház közösségi oldala

Nyitókép: ezerevparkja.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek