A zsolnai egyetemi kórház 62 dolgozója került házi karanténba

Házi karanténba került a zsolnai egyetemi kórház 62 egészségügyi dolgozója, miután olyan személlyel kerültek kapcsolatba, akiről beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzött.

A 67 éves zsolnai járásbeli férfi március 31-én került kórházba, ahol koronavírus-tesztet is elvégeztek rajta. A beteget elkülönítették, más páciensekkel nem került kapcsolatba. Április 1-én érkezett meg a teszt eredménye, amely igazolta a koronavírus-fertőzést. A beteget végül a martini kórházba szállították át.

A dolgozók házi karanténját az indokolja, hogy a beteg korábban, március 22-én más panaszokkal feküdt kórházban, de mivel akkor nem produkált semmilyen koronavírusra utaló tünetet és külföldön sem volt, nem tesztelték. A kórház szóvivője közölte, bár az egészségügyi személyzet védőfelszerelésben látta el a pácienst, megelőzésképpen döntött a kórház a személyzet elkülönítése mellett.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek