Addig tartott a BLM-tüntetés, amíg ki nem derült, hogy az áldozat fehér

Amerikában lelőttek a rendőrök egy fegyveres autótolvajt, aminek eredményeképpen BLM-tüntetés kezdődött. Azonban ez nem tartott sokáig: miután kiderült, hogy a bűnöző fehér bőrű volt, a protestálók szétszéledtek.

Az Egyesült Államok-beli St. Paulban (Minnesota) ha egy fegyveres bűnözőről hallanak, automatikusan fekete személyre asszociálnak. Hogy ezen képzettársítás rasszista-e, vagy csupán a tapasztalatok szülték, olvasóink fantáziájára bízzuk. Annyi azonban biztos, hogy Burnsville-ben egy húszas éveiben járó férfi fegyverrel fenyegetett meg egy nőt, és ellopta annak autóját, majd később többször az őt üldöző rendőrökre lőtt. Ez – mondani sem kell – nem a legjobb életbiztosítási módszer. Több rendőr is viszonozta a tüzet, agyonlőtték.

Eddig a pontig arról szól a hír, hogy rendőrök ártalmatlanítottak egy veszélyes fegyveres bűnözőt. A település társadalmi igazságtalanságokra érzékeny lakosai (bár lehet, hogy inkább a helyi üzletek árukészletéből szerettek volna akciósan „vásárolni”) az eset után egyből megindultak a kormányzó rezidenciája felé. A Fox riportere fel is vette, ahogy több tucat tüntető csendesen térdel az épület előtt, az „áldozatra” emlékezve. Nem sokkal később azonban fény derült az igazságra, miszerint a lelőtt bűnelkövető ezúttal fehér bőrű volt..

Több sem kellett a protestálóknak, egy kevés tétovázás után mindannyian szétszéledtek.

Az eset tragikomikuma

A Monty Python műsorait mind az abszurditás, mind a humorfaktor tekintetében kanyarban előző történet felvet több kérdést is. Nyilvánvaló, hogy a rendőrök teljesen jogosan, a saját és a környéken tartózkodó személyek testi épségének megóvása céljából lőtték le ezt a bűnözőt. Amíg a csőcselék feketének hitte, tüntettek érte. Amit kiderült, hogy fehér volt, ment is egyből mindenki a dolgára. Ennél jobban semmi nem bizonyítja, hogy a BLM nem a rendőri brutalitás ellen jött létre. A BLM nem foglalkozik azzal, hogy egy adott eset mennyire volt jogos, vagy mennyire volt jogtalan. A BLM-et egy dolog érdekli: az éppen lelőtt bűnöző bőrszíne.

Ha az fehér, akkor nem érdekli őket. Ha viszont fekete, akkor tüntetés lesz (majd opcionálisan gyújtogatás, fosztogatás stb.), és az már senkit sem fog foglalkoztatni, hogy jogos volt-e a bűnelkövető ártalmatlanítása, vagy sem.

Mindez pedig nem más, mint nettó rasszizmus.

Forrás: vasarnap.hu

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek