Adományból újult meg a szegedi templom

A megyeszékhely sokat megélt Szent Rókus temploma immár kívül-belül impozánsan fogadja a híveket és az érdeklődőket

Körülbelül két éve kívülről hozták rendbe, idén pedig a belső teret újították fel. Melynek keretében új padlózatot kapott a templom, és a padsorok is átestek egy kisebb renováláson. Így már minden korszerű, hitélethez és miséhez méltó.

Ahogy a külső munkálatokat, úgy a mostani kivitelezést is nagyrészt adományokból és társadalmi összefogásból finanszírozták. Ami nem kis dolog, hiszen csak a belső tér felújítása 130 millió forintba került. Az ötven millió forintos minisztériumi segítségen kívül, így bőven volt mit összegyűjteni. De sikerült! Éppen ezért szerveztek hálaadó szentmisét a templomba, ahol köszönetet mondtak mindenkinek, aki hozzájárult valamilyen formában a templom felújításához.

Áldja meg az Úr mindazokat, akik bármilyen módon hozzájárultak a felújításhoz – mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, aki az ünnepi misét celebrálta, kiemelve a közösség összefogását. Külön kiemelte Kalmár Ferenc miniszteri biztos, Biernacki Karol, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád-Csanád Megyei Levéltárának igazgatója, és Halácsy Gábor főmérnök nevét – írja a delmagyar.hu a szentmiséről.

Emellett pedig ünnepélyes keretek közt 21 fiatal vehette fel a bérmálás szentségét a misén.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek