Adventi gyűjtés – Jók a Környeiek!

A felújítási munkálatok miatt a védőnői szolgálat átmeneti „otthonában”, a Vackor Óvoda és Bölcsődében várta a Környei Katolikus Karitász mindazokat, akik megmozdultak az Adventi gyűjtés hírére.

Igazán örömteli, hogy idén minden eddigieknél többen adakoztak, és az összegyűlt élelmiszer mennyiség is rekordot döntött, pedig Kissné Ágoston Éva már a tavalyi 638 kilót is „elképesztő” jelzővel summázta.

Nem kis feladatot jelentett az élelmiszercsomagok összeállítása, amelyekkel a szerényebb körülmények között élők karácsonyát szépítették meg a falubeliek, hiszen a védőnői szolgálat átmeneti helyisége igencsak szűkösnek bizonyult, miután megtelt tartós élelmiszerrel. Jók a környeiek! – idén így összegzett széles mosollyal a védőnő, a karitatív szervezet aktivistája, mikor kiderült: 695 kilónyi élelmiszer gyűlt össze. Sőt, amíg a karitász tagjai a csomagok összeállításán, később a kiosztásán serénykedtek, addig az óvoda udvarán felállított fogasról még téli meleg gyerekruházat közül is válogathattak a szegényebb sorsúak.

A „jó környeieknek” köszönhetően 84 csomagot készítettek el a hölgyek, benne az alapvető tartós élelmiszerek mellett a gyerekekre is gondolva üdítőitallal, szörppel, szaloncukorral, édességgel.

Az adventi összefogás, jószívű felajánlások mérlege kilogrammban/literben: 120 tészta, 100 liszt, 85 rizs, 80 cukor, 70 olaj, 40 konzerv, 25 lekvár és befőtt, ugyanennyi édesség, tej, valamint üdítőital, szörp. Babból, lencséből, szaloncukorból 20-20 kilónyi gyűlt össze, süteménykészítéshez alapanyagokból 15, mákból 12, dióból 10, kakaóból, teából, kávéból szintén 10, mézből 7, és két, egyenként három kilós, már előre összeállított csomag is érkezett.

A Környei Katolikus Karitász hálás köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik évről-évre és egyre növekvőbb számban segítenek, hogy megkönnyítsék, megszépítsék a szerényebb körülmények között és krízishelyzetben élő környeiek Karácsonyát.


Hasonló cikkek