Adventi kiállítás Kecskeméten a Kocsis Pál iskolában

Évről- évre megrendezik a Kocsis Pál iskola adventi kiállítását a névadó születésnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat, a Kocsis – napok keretén belül.

Idén a koronavírus – járvány miatt a programok többségét nem tartják meg, az adventi kiállítást viszont nem maradhatott el.

Habár a virágkötő osztály által készített adventi koszorúkban közvetlenül csak azok gyönyörködhetnek, akik alapos indokkal lépnek be az épületbe – például gyakorlati órájuk lesz-, a kiállításról készült felvételek az iskola honlapján is megtekinthetők.  Az alkotásokat értékesíteni szokták, egy részüket maguk a tanulók vásárolják meg, a másik részük pedig az iskolát díszíti a későbbiekben. A koszorúk a hét végéig maradnak kint. Juhász István, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a Kocsis- napokra általában előadásokkal, műsorral és vetélkedőkkel készülnek, és a program zárásaként tartják meg a végzős osztályok szalagavató ünnepségét.

Idén a névadó mellszobrának és síremlékének megkoszorúzása és az adventi kiállítás kivételével minden szokásos program elmarad. A szalagtűző ünnepséget a tervek szerint februárban pótolják be.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek