Agrárkamara: Van itt elég tej, nincs szükség arra, hogy szlovákot áruljon olcsón a Penny

Magyarországon van elég UHT-tej, nem volt szükség arra, hogy szlovák tejet hozzon be a Penny Market az országba és irreálisan olcsón árulja

– mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken a közszolgálati rádióban, némiképp félreértve a kereslet és a kínálat fogalmait.

Győrffy Balázs szerint képtelenség, hogy a német üzletlánc Szlovákiából importált, literenként 135 forintért árult tejének minősége megfelelő legyen. Ez az összeg a kamara számításai szerint még a beszerzési költséget sem fedezi. Amennyiben a Penny nem hagy fel az efféle árképzéssel, az agrárkamara újabb eszközöket keres majd a tiltakozásra, tette hozzá.

Pillanatnyilag van Magyarországon annyi tej, amivel a belső fogyasztást ki tudják elégíteni, mondta.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a műsorban elmondta, jó üzenet az a nagyon erős termelői összefogás, amely megvédi a magyar tejágazat érdekeit, a magyar kormány ebben 100 százalékban a termelők mellett áll.

A magyarországi tejtermelés annak ellenére is sikeres ágazat, hogy az elmúlt időszakban az orosz embargó és az európai uniós tejkvóta-rendszer kivezetése egyaránt komoly nehézséget okozott a gazdáknak – tette hozzá Feldman Zsolt.

Arra nem adtak magyarázatot, hogy ha van elég magyar tej, akkor miért hozzák egyáltalán be a szlovákot, illetve, hogy találtak-e a szlovák tejben bármi gyanúsat az árán kívül, ami sokkal alacsonyabb, mint a magyaré.

Forrás: 24.hu


Hasonló cikkek