Ahol a szeretet tanít

Cserpes Laura énekesnő, Szabó Bianka és Barthalos Andrea, a Felvidék Szépe udvarhölgyei, valamint Kis Kósa Annamária, a Kokafashion divattervezője ajándékokkal lepték meg a dunaszerdahelyi Speciális Alapiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóit.

A gyerekek és vendégeik karácsonyi linzert sütöttek, amelyet meg is kóstoltak. A szépségverseny udvarhölgyei és az énekesnő együtt énekelt, játszott a tanulókkal, majd megajándékozták az iskola növendékeit egy ajándékcsomaggal is.

Az iskolát több mint negyven gyermek látogatja, többük egyéni, speciális képzést, készségfejlesztést igényel. A pedagógusok célja, hogy az életben hasznos dolgokra tanítsák meg a fogyatékkal élőket, de vannak közöttük tehetséges gyerekek, akik szépen énekelnek, jól rajzolnak, vagy kiválóan szavalnak. A tanulók rajzaiból az iskola folyosóin kiállítást láthatnak az odalátogatók, a közös énekléskor pedig megtapasztaltuk, hogy szépen énekelnek, és volt olyan gyermek, aki sütés közben Cserpes Laura kérésére verset is mondott.

A tanulók boldogok voltak, hogy az énekesnő és a Felvidék Szépe döntősei ellátogattak hozzájuk. Mi, akik ott jártunk, egy óriási élménnyel gazdagodtunk, a családias hangulatú iskolában pedig a béke és a nyugalom szigetére találtak a fogyatékkal élők, akikből árad a szeretet.

Neszméri Tünde

Kép: a szerző


Hasonló cikkek