Aisling Smith nyerte a Richell-díjat

Aisling Smith nyerte 2020-ban az ausztrál Richell irodalmi díjat és a vele járó 10,000 dollárt, amit 2014 óta minden évben egy-egy feltörekvő írónak ítélnek oda, akinek nem jelent meg még regénye.

A Hachette Australia kiadó, a Emerging Writers fesztivál és a Guardian Australia közös projektjében több mint 800 kézirat közül választották ki a győztest, aki a pénzjutalom mellett egy évig a Hachette Australia kiadóval dolgozhat együtt, hogy a lehető legjobb könyv születhessen meg.

Aisling Smith Petrichor című regénye a mágikus realizmus műfajában íródott, és egy Benjamin nevű karaktert a főszereplője, akinek a családi kapcsolatainak a felbomlását követhetjük végig az életében lévő nők szemszögéből.

A díj odaítéléséhez nincs szükség egy teljes kéziratra, csupán az első három fejezetre, melyből az elsőt le is közli a Guardian Australia. A 32 éves szerző úgy nyilatkozott, hogy kétség kívül szakmailag ez a legnagyobb dolog, ami történt vele.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek