Akad olyan rendelő, ahol még a COVID elleni oltásért is pénzt kérnek

A Markízát értesítette egy nézőjük arról a zsolnai rendelőről, ahol pénzt kérnek a koronavírus elleni oltásért bizonyos személyektől.

A ŽILPO nevű magánintézményben, melynek igazgatója az egykori SNS-es parlamenti képviselő, Štefan Zelník, 10 eurót kérnek minden egyes oltásért azoktól a személyektől, akik tartoznak a biztosítójuknak.

Zelník a Markízának nyilatkozva kitartott amellett, hogy az adósoknak nem jár az ingyen oltás, és eléggé érdekes módon érvelt emellett. „Akik nem fizetnek, csak akut egészségügyi ellátásra jogosultak. Az oltás pedig nem tartozik ide, tehát ki kell fizetniük” – húzta alá.

Ez megállná a helyét bizonyos beavatkozásnál, de a COVID elleni oltás ettől függetlenül is ingyen jár mindenkinek. Az orvosi rendelőkben júliustól zajlanak az oltások, mostanáig 541 orvos jelentkezett a rendszerbe és több mint ezer pácienst oltottak be. Az állam a rendelőknek a gyógyszertárakon keresztül biztosítja a Pfizer vakcináit, a biztosítók pedig a beavatkozást kifizetik. A Szlovák Háziorvosok Szövetségének elnöke, Monika Palušková korábban elárulta, hogy a biztosító minden beoltott után egységesen 7,50 eurót fizet az orvosnak.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: TV Markíza, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek