Akinek tünetei vannak, ingyen mehet PCR-tesztre Szlovákiában

Ingyen mehet PCR-tesztre Szlovákiában az, akinél a Covid-19 tünetei jelentkeznek – emlékeztetett a szlovák egészségügyi minisztérium.

Antigén- és PCR-tesztre is lehet jelentkezni. „A Covid-19-re utaló tüneteknél a minisztérium a PCR-tesztet javasolja” – közölte Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

A kérdőívet kötelező a valóságnak megfelelően kitölteni és az összes tünetet bejelölni. A tünetek alapján kap a tesztre jelentkező minél korábbi időpontot a tesztelésre, a lehető legközelebb a lakhelyéhez.

Átmeneti lakhelyet is meg lehet adni, nem csupán az állandót. Azok is jelentkezhetnek ingyenes tesztre, akik műtét előtti kivizsgálásra vagy tervezett orvosi beavatkozásra mennek. „Ebben az esetben fontos megadni a kórházba vonulás dátumát, hogy a tesztet időben el lehessen végezni” – közölte a szlovák egészségügyi minisztérium.

A PCR-teszt pozitív antigénteszt után is ingyenes.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek