Akit a bakelit rabul ejtett: DJ SZELINGER

Szélinger Roland 1980.11.12-én született Szombathelyen, akit a szakmai körökben a diszkók és clubok világában egyszerűen DJ SZELINGER-ként ismernek.

Már fiatalon, a 90-es évek elején rabul ejtette az elektronikus zene világa. A kezdeti szárnypróbálgatások pozitív kritikája után nem volt kétséges a folytatás.

Lemezlovas pályafutása 1995-ben kezdődött. Kisebb vidéki rendezvények után jutott el a nagyobb clubokban. Karrierje azóta is töretlen, a mixeit egyszerűen imádják. Stílusát tekintve széles skálán mozog. Nyitott a zenei irányzatok felé, miközben a Retro, House, Classic House, Funky, és a Drum & Bass napi szinten jelen van az életében. Ahogy mind a mai napig tisztelettel és figyelemmel kíséri hazai példaképei Tommyboy, Sterbinszky és Slam Jr. tevékenységét.

Az abszolút kedvenc pedig mindig is a The Prodigy volt és most is az.

Eddigi pályafutása során számos helyszínen megfordult. Magyarországon és külföldön, diszkók és fesztiválok fellépőjeként, olykor neves magyar és külföldi lemezlovasokkal közösen, vagy a rendezvény sztárvendégeként.

Színes személyiség. Nem csak dj-ként dolgozik, hanem egyedi hangzásvilággal saját zenéket is készít. Jelenleg a Retro Club 30+ Szombathely egyik rezidens lemezlovasa


DJ SZELINGER

Szombathely Retro Club 30+

 


 

Könnyűzenei Visszhangok | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 

 


Hasonló cikkek