Aktív a szeretetszolgálat Szentesen

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja május óta minden hónapban ruhaosztással támogatja a rászoruló lakosokat. Októberben pedig egyéb jótékonysággal is készültek

A település kevés önkéntessel rendelkezik, de ők és a tizenkét szeretetszolgálatos tag lelkesen támogatják az embereket. Ám idén a pandémia miatt csak májusban tudtak kinyitni. Viszont addig is csomagokkal látták el a szükségben élő személyeket. Még ebben a hónapban használt, de jó állapotú meleg, őszi és téli ruhákat osztanak szét. Novemberben paprikát, decemberben pedig a hideg és a karácsonyi időszak közeledtével tartós élelmiszereket adnak majd a szegényebb körülményekhez szokottaknak.

Május óta havi rendszerességgel tartunk ruhaosztást, erre nagy igény van, a környező településekről is járnak hozzánk – számolt be Vármonostory Mária a delmagyar.hu- nak a Máltai Szeretetszolgálat szentesi helyzetéről.

Vármonostory Mária már két éve vezeti a szervezetet. Azt is elmondta a lapnak, hogy idén a nagycsaládosokat helyezik előtérbe. De a beszámolóból az is kiderült, hogy mindenkin igyekeznek segíteni aki rászorul. Akár a pandémia miatt, akár egyéb körülményei miatt.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek