Áldozatsegítő központ nyílik Szegeden is

November 25, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, 2020 pedig az áldozatsegítés-éve. E program keretében Magyarországon megduplázták az áldozatsegítők kapacitását.

Varga Judit, igazságügyi miniszter a facebookon jelentette be az előrelépést, szerdán a világnap alkalmából. Az áldozatsegítés kiemelten fontos. A vírus által okozott rendkívüli helyzetben is hangsúlyozottan figyelnek a bajbajutottakra- a segítségnyújtásra összpontosítanak. Ettől az elkövetkezendő években sem fordulnak el, igyekeznek folyamatosan biztosítani a megfelelő hátteret. Az áldozatsegítés tehát továbbra sem áll meg. A hatékonyság növelésének érdekében két új központot is nyitnak, egyet Kecskeméten, egyet pedig Szegeden. Decemberben kezdik meg működésüket.

November 1-jéig több mint 9600 hívást fogadtak az áldozatsegítő vonalon, a központokat pedig 1723 esetben keresték fel személyesen a krízishelyzetben lévők.

Az áldozatsegítő vonal a nap 24 órájában, ingyenesen hívható a 0680225225-ös telefonszámon, további információkról pedig a vansegitseg.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Szeged365
Nyitókép: Áldozatsegítő Központ weboldaláról


Hasonló cikkek