Algyő is jól jár a vasútvillamossal?

A legújabb információk szerint nem csak Szeged és Hódmezővásárhely lakossága tapasztalhatja meg a tramtrain pozitív hatásait

Sokan úgy vélik, hogy Algyő is hasznát látja majd a szerelvényeknek, habár az a vasútállomáson áll meg. Más egyéb fontos csomópontokon nem. Ugyanakkor az biztos, hogy az algyőiek számára is kényelmesebb és gyorsabb lesz az utazás, ha Hódmezővásárhelyre vagy a megyeszékhelyre igyekeznek.

Probléma lehet az is, hogy a tramtrain megérkezésével kevesebb buszjárat érintené a községet. Ugyanakkor vannak olyan forgalmas helyek, ahol a vasútvillamos nem járna, viszont a vasútállomástól is távol esnek. Ezeket a helyzeteket még ki kell tapasztalni, derült ki egy települési megbeszélésen.

Füzesy István alpolgármester  a delmagyar.hu-nak elmondta, előnye lesz a tramtrainnek, hogy kényelmesen el lehet majd vele jutni a megyeszékhelyre és Hódmezővásárhelyre, ugyanakkor az önkormányzat már az első pillanattól jelezte, hogy nem jó, hogy csak a vasútállomáson áll majd meg. Hiszen igény lenne arra, hogy a Jura ipari parknál is legyen állomás, ezzel megkönnyítve az ott dolgozók bejárását.

Emellett azért is gond, hogy csak a vasútállomáson van megálló, mert az az ipari parktól legalább két, míg az állomástól legtávolabb lévő algyői pont öt kilométerre van. A 47-es főúton való átkelés sem biztonságos – írja a lap.

Ezeket a felmerülő kérdéseket, kétes helyzeteket, tehát majd akkor tudják megoldani, ha már megtapasztalták, hogyan is hat a közlekedésre a tramtrain szerelvények jelenléte. Amik egyébként, ahogy azt korábban megírtuk, jól vizsgáztak eddig.

Mára már összesen 30. 000 kilométert tettek meg gond nélkül, és hamarosan újabb szerelvények érkeznek Szentes, amit összeszerelés után üzembe is helyeznek. Amint megvan az 50. 000 kilométer már ülhetünk is a tramtrainen – közölte Lázár János a Facebookon.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek