Állateledelt gyűjt a vásárhelyi iskola

Október 4-én, hétfőn volt az Állatok Világnapja. Ezen a napon nemzetközi szinten az állatok kerülnek a figyelem középpontjába. Vásárhelyen is a tettek mezejére léptek…

Öt napon keresztül az állatokra, a környezetre fektetik a hangsúlyt a helyi általános iskolában. A kutyaterápiás foglalkozás és állatvédelmi bemutató mellett gyűjtést is szerveznek állatmenhelyek részére. Egészen péntekig várják az állateledeleket. Mára körülbelül 450 kilogrammnyi adományt sikerült összeszedniük.

A Szent István Általános Iskola diákjai nagy örömmel vesznek részt az általuk és az intézmény vezetősége által kitalált programban. A felajánlás  felajánlás a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületéhez kerül, ami szétosztja azt a helyi állatvédő szervezetek között – írja a radio7.hu. 

A pedagógusok azt remélik, hogy a kezdeményezéssel jó példát mutatnak a gyerekeknek. Hiszen nagyon fontos része az iskolai életnek is, hogy gondoskodásra, felelősségteljes állattartásra és természetszeretet tanítsák a diákokat.

Kutyák és gyerekek egy teremben
Kutyaterápiás foglalkozás és állateledel gyűjtés a vásárhelyi általános iskolában – radio7.hu

Az Állatok Világnapja jó alkalmat szolgáltatott erre. Hiszen az állateledel gyűjtésből a gyerekek is kivették a részüket. Ezáltal pedig anélkül tanultak, hogy észrevették volna.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek