Állatkínzásért felel egy ópusztaszeri férfi

Habár az állatvédelmi törvények szigorodni látszanak, és elindult az ivartalanítási program is, egyesek még mindig úgy bánnak a szeretni való, érzékeny állatokkal, mintha játékszerek lennének!

Sajnos még országszerte előfordulnak olyan esetek, ahol reménytelen helyzetbe kerülnek állatok emberi hanyagság vagy szándékos cselekedet miatt. Ezek gyakran visszafordíthatatlanok és az állatok nem élik túl.

Most egy ópusztaszeri férfit állítottak elő a rendőrök, aki a delmagyar.hu információi szerint, állateledeles zsákban kukába dobott hat újszülött kiskutyát. Bár a zsákot megtalálták az egyik buszmegálló szemetesében, az állatokon már nem lehetett segíteni.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető egy ismerősénél töltött néhány napot, amikor annak kutyája lefialt. A hatvanas évei közepén járó férfi ezután követte el tettét. 24 órán belül elfogták a rendőrök, ezt követően beismerte bűnösségét.

A Kisteleki Rendőrkapitányságon állatkínzás gyanúja miatt indult ellene eljárás. Azt még nem tudni, milyen büntetés vár rá.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Facebook 


Hasonló cikkek