Állatkölykökkel gazdagodott a Szegedi Vadaspark

Ismét jó hírek érkeztek a Szegedi Vadaspark háza tájáról Újabb kicsinyek születtek, nem is akármilyen fajok egyedei! Kétféle állati család is életet adott kölykeinek.

Egészséges kicsivel gyarapodtak a mókusmajmok

Még júliusban mókusmajom bébi látta meg a napvilágot, ami azóta cseperedik, és a látogatók egyik kedvence. Hiszen most, hogy szabadon, védettségi igazolvány nélkül lehet elmenni egy kis kirándulásra a parkba, egyre többen érkeznek, hogy lássák az állatokat.

Bár az idei mókusmajom kölyök születése nem volt akkora meglepetés, a gondozók örülnek, hogy egészséges. Már számítottak a majmocska érkezésére, a tavalyi meglepetés-kölyök után.

Mint azt  weboldalon írják a Szegedi Vadaspark munkatársai. Tavaly ugyanis még nem tudták, hogy lesznek utódok. Mert a hozzájuk érkező mókusmajmok a hivatalos információk szerint mind hímek voltak. Ám, amint az kiderült egy nőstény is közéjük került. Ez azért lehetséges, mert a mókusmajmok nemét fiatal korukban nagyon nehéz meghatározni, így csúszhatott hiba az eredeti számításba. De ezt senki sem bánja, a Szegedi Vadasparkban mindig öröm, ha az állatok sikeresen szaporodnak, hiszen ezzel a természetet szolgálják.

Mókusmajom és kölyke: Fotó – Szegedi Vadaspark

A törpeorrú krokodilok is kikeltek

A kis mókusmajom mellett nagy sztárnak számít az a három törpeorrú krokodil, ami nemrég kelt ki a tojásból. Fajuk különlegessége, hogy meghatározott hőmérséklet és megfelelő körülmények kellenek a kikelésükhöz. Ezért eleinte keltetőben keltették a tojásokat a gondozók. De most már néhány éve maguk a szülők végzik a keltetést, és az utódok gondozását is. Ez nagy előrelépés és büszkeség is egyben, mert Bobó és Barbi kifejezetten jó szülőpár. Még sokáig vigyáznak a kicsinyeikre, hiszen a törpeorrú krokodilok nem csak a kelésig gondoskodnak utódaikról.

Törpeorrú krokodilkölyök – Fotó: Szegedi Vadaspark

Az intézmény következő attrakciója egyébként az augusztus 27-re tervezett Állatkertek Éjszakáján tartott program, melynek keretében Afrika és a kontinens hagyományai illetve állatai kerülnek bemutatásra. Mindenkit várnak szeretettel, jövő héten pénteken a családi, baráti kikapcsolódásra és persze azon kívül is.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek