Állatorvosi rendelőbe is ellátogattak a táborozók

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Így neveld az állatodat! elnevezésű táborának csapata ellátogatott a kecskeméti Dömötör Állatorvosi Rendelőbe – számolt be a BAON

A Hírös Agóra kulturális központ és tagintézményei évtizedek óta fogadnak gyerekeket különböző tematikájú nyári táborokban. A programok során nemcsak kikapcsolódhatnak a fiatalok, de használható tudással is bővülhet tudásuk, melyeket később az életben kamatoztathatnak. Ilyen például a közkedvelt kisállat téma.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Így neveld az állatodat! elnevezésű táborának csapata ellátogatott a kecskeméti Dömötör Állatorvosi Rendelőbe, ahol dr. Kozmács Zsuzsanna állatorvos fogadta őket. Az állatorvos az állatok gondozásának ismertetésén túl az eszközök használatát is bemutatta Kócos, egy kedves kutya segítségével.

Használták a fonendoszkópot, a doktornő vett vért a kutyustól, majd a táborozók megvizsgálták a vért mikroszkóp alatt. Ultrahangos vizsgálatot végeztek és röntgenfelvételt elemeztek, majd átbeszélték, milyen problémákkal kereshetik fel a gazdik a rendelőt a házi kedvenccel. Nyári kánikula lévén fecskendőlövő vizes versennyel zárult az állatorvosi rendelői látogatás.

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek