Állatviadalokat rendeztek egy tanyán

Avatar

Élet-halál harcot vívtak egymással a kutyák, egy nagykőrösi tanyán. Nagyszabású akció keretében lepleztek le az esemény helyszínét, ahol összesen 51 állatot foglalt le a hatóság.

December 5-én a rendőrség felszámolta és kimenekítette az állatokat, azonban volt olyan, amelyik sajnos nem élte túl az esetet. Többnyire amerikai staffordshire terrier kutyákkal tartották az állatviadalokat. Az állatokat külön erre a célra tenyésztették, civil szervezetnek köszönhetően, azonban jó helyre kerülnek majd az életben maradt kutyák.

A rendőrség azt írja, hogy két domaházi férfit sikerült elfogniuk Cegléden, amikor hazafelé tartottak a viadalról, valamint az autóban velük volt egy kutya, a testét súlyos sérülések borították. Továbbá elfogtak még két nagykőrösi férfit is akiknek szintén közül volt a rendszeresen szervezett állatviadalokhoz.

A két domaházi és a két nagykőrösi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek.

Juhász Márta


Hasonló cikkek