Általános veszélyeztetéssel gyanúsítják Mikuláš Černákot

Általános veszélyeztetés bűncselekményével gyanúsította meg a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója Mikuláš Černákot. A gyanú szerint Miroslav Sýkorával közösen tervelték ki a Tuti becenéven ismert Vladimír Daniš meggyilkolását.

Daniš 25 évvel ezelőtt halt meg, amikor felrobbant az autója – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szóvivő emlékeztetett, hogy a két férfi bűntársa volt Róbert Lališ, Ján Burger és Jozef Fojtík is. Černák közvetítésével Burger szerezte az ipari robbanóanyagot, amiből Fojtík segítségével készítettek bombát.

“A bombát Jozef Fojtík helyezte el Vladimír Daniš autójának vezetőülése alatt, majd Lališ, Fojtík és Burger egy ideig, még figyelték a férfit. 1995. július 6-án Tuti és testvére, a Papas becenévre hallgató Jozef Daniš beült az autóba.” – mondta Slivka. A bombát Lališ robbantotta fel, mindkét férfi meghalt.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek