Amerikában már a csecsemők is lehetnek rasszisták, ha a látott rossz mintákat követik

Arizona oktatási hivatala szerint hiába nem beszélnek és nem járnak, rasszisták már simán lehetnek a három hónapos kisbabák, ha a látott, rossz mintákat követik. Arra nem térnek ki, ez pontosan miben is jelentkezhet, különféle eszközöket ajánlanak arra, hogyan is nevelje ki az ember a gyerekét e kellemetlen hozzáállásból, hogy minden bőrszín felé elfogadó legyen, hiszen, amint mondják, az antirasszista nevelést „nem lehet elég korán kezdeni”.

A hivatal sokszínűségi programja szerint ugyanis a kisbabák már mutathatják jelét fajgyűlöletnek, és már akkor beszélgetni kell velük a rasszizmusról, amikor ők még beszélni sem tudnak. A fő, hogy a szülők odafigyeljenek, nehogy a gyerekek saját következtetéseket vonjanak le az ügyben. „A faji kérdésekkel kapcsolatos hallgatás megerősíti a rasszizmust azáltal, hogy hagyja, hogy a gyerekek saját következtetéseiket vonják le a látottak alapján. Nem túl fiatalok ahhoz, hogy beszélgessünk velük a faji kérdésekről!” – állítja a program egy grafikával is illusztrálva a dolgot, melyen lineárisan mutatja be a gyermek különböző életkorait, és hogy aszerint hogyan érdemes a szülőknek antirasszista nevelésben részesíteni őket.

A szülőknek azt tanácsolják, hogy beszélgessenek három hónapos gyermekeikkel a rasszizmusról, mert „a csecsemők általában többet néznek olyan arcokra, amelyek megfelelnek gondviselőik etnikumának”.

A grafikon szerint a kétévesek már faji okokkal magyarázzák az emberek viselkedését, 30 hónapos korukra pedig állítólag ilyen alapon választanak barátokat is maguknak. Négy-öt éves korra a gyermekeknél kialakul a faji előítélet – állítja az oktatási hivatal. Mire tehát elérik az ovis kort, véleményük szerint akár teljesen rasszistává válhatnak. A szerzők szerint az ovisok már ugyanazt a „rasszista hozzáállást mutatják, amit a társadalomban a felnőtteknél megfigyelhetünk.”

A szülőknek szerintük ezért többek között arra kell őket bátorítani, hogy más etnikumúakkal kössenek barátságot, és az ő társaságukat keressék.

A programra egy újságíró hívta fel a figyelmet, aki arra kérte Arizona republikánus kormányzóját, vizsgálja ki a dolgot. „Mélyen ideológiai motivációjú, tudománytalan és erkölcsileg marhaság. Az arizonai diákok jobbat érdemelnek” – szögezte le, hozzátéve, az ő gyermekei is színesbőrűek, de nagyszerűen kijönnek minden etnikumhoz és bőrszínhez tartozó gyerekkel.

Forrás: Daily Wire/Hetek

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek