Amerikai sztáredző segíti a magyar atlétikát

Loren Seagrave, számos amerikai olimpiai bajnok sprinter edzője Magyarországra költözik, ahol a Kiemelt Atlétikai Program gyorsaságfejlesztési szaktanácsadója lesz.

    A magyar szövetség (MASZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint a szakember többek között olyan olimpiai aranyérmesekkel dolgozott együtt, mint a 400 méter gát kétszeres bajnoka, Angelo Taylor, illetve Laswhan Merritt (400 m), Donovan Bailey (100 m), Dwight Phillips (távol), továbbá Tiana Bartoletta (távol), de volt tanítványa Justin Gatlin, Jon Drummond és az orosz Darja Klisina is.

A MASZ állásfoglalása szerint a trénernek “specialitása minden olyan versenyszám, amelyben a nagy futógyorsaság jelen van, így a 60 és 400 méter közötti sprint és gátfutó számok, valamint a távolugrás”.
“Loren Seagrave az atlétikában olyan fajsúlyú szakember, mint a futballban Sir Alex Ferguson, vagy a kosárlabdában Phil Jackson” – jellemezte az edzőt Spiriev Attila, a Kiemelt Atlétikai Program szakmai vezetője, egyben a Gyulai István Memorial sportigazgatója.

Hozzátette, óriási erkölcsi és szakmai jelentősége van annak, hogy Seagrave a magyar atlétikai közösséghez csatlakozik.
A szakember feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz, emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként dolgozik majd, továbbá Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzője is lesz.


Hasonló cikkek