Amíg a nyugat rombol, addig az oroszok napi 3 templomot építenek

Átlagosan három templomot épít fel naponta az orosz ortodox egyház – jelentette ki az egyházfő, Kirill pátriárka a strasbourgi Mindenszentek ortodox szentély és kulturális központ vasárnapi felszentelése alkalmából az Interfax hírügynökség beszámolója szerint.

“Átlagosan három templomot építünk fel naponta. Nem tévedek, 24 óra alatt. 30 ezer templomot tíz év alatt” – mondta a gyülekezetnek.

“Nem azért van ez, mert olyan sok a pénzünk, hogy nem tudjuk mire költeni. Népünk, amely megélte az ateizmus éveit, az eszével és szívével megértette, hogy Isten nélkül semmi sem sikerül” – tette hozzá.

Kirill kifejezte reményét, hogy az új templom az ortodox és a katolikus hívők együttműködésének és párbeszédének újabb helyszíne lesz “a szekularizálódó civilizáció körülményei közepette”.

A 300 hívő befogadására alkalmas Mindenszentek lelki és kulturális plébániaközpontot, amely az első ortodox templom a francia nagyvárosban, 2015-ben magánadományokból kezdték építeni.

A telek bérletét 2013-tól 99 évre kapta meg az orosz ortodox közösség. A gyülekezet szertartásait a templom 2017 nyarán történt birtokba vételéig egy évtizeden át egy imaházzá alakított, bérelt garázsban tartották.

Forrás: Orosz Hírek


Hasonló cikkek