Andruskó vallomása szerint Zsuzsová az ügyészek meggyilkolását készítette elő

A Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében elítélt Andruskó Zoltán azt vallotta, az Alena Zsuzsová által az adósságokról írt üzenetek valójában Peter Šufliarský és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítéséről szólnak.

Zsuzsová visszautasítja az állításokat és azt mondta, még az újságíró meggyilkolása után is tartozott neki Andruskó. A bíróságon felolvasták az SMS-esek, amelyeket Andruskó és Zsuzsová váltott egymással. Az üzenetek magyarul íródtak, Zsuzsová azt írta Andruskónak, adja vissza a pénzt és fizesse ki a kamatokat is. Az üzenetváltás a cáfolat Andruskó állításaira, melyek szerint semmivel sem tartozott Zsuzsovának. „Ezek az üzenetek bizonyítják, hogy pénzt kapott kölcsön, én kértem a kamatokat, de nem fizetett, késett a törlesztéssel” – tette hozzá az elítélt.

Andruskó ezzel szemben azt állítja az üzenetek a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze, Maroš Žilinka és Peter Šufliarský korábbi főügyész-helyettes meggyilkolásának előkészítéséről szólnak. Azt mondta, Zsuzsová találta ki az adósságról szóló mesét, és azt mondta, azért követelte tőle a pénzt, mert nem likvidálta Žilinkát. Andruskó korábban kijelentette a nő azt mondta neki, százezrekkel tartozik, mert nem ölte meg az ügyészeket.

A másik vádlott, Marián Kočner azt mondta, Andruskó hazudik, Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője viszont hiteles tanúnak tartja. Andruskónak, amikor vallomást tett, még nem lehetett tudomása a Threema-üzenetekről, és még a rendőrségnek sem voltak birtokában a helymeghatározási adatok. Andruskó a letartóztatás napján tett tanúvallomást.

Dušan Mikulaj informatikai kriminalisztikai szakértő is megjelent a szenátus előtt.

Miroslav Marčeket, Szabó Tamást és Alena Zsuzsovát nem jogerősen elítélték Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásáért.

Forrás: ujszo.com, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek