Ankét Miskolcon, focimeccs Mezőkövesden

Múlt szombaton a téli szünet utáni első mérkőzését játszotta a DVTK futballcsapata Mezőkövesden, előtte azonban még egy szurkolói ankétot is tartottak Miskolcon.

 

DVTK szurkolói ankét / PTV Fotó: Vona Ildikó
DVTK szurkolói ankét

 

A Generali Arénában találkozhattak személyesen a Diósgyőr-drukkerek csapatuk új labdarúgóival, valamint szakmai stábjának tagjaival, akik miután elmondták gondolataikat, saját elképzeléseiket a jövővel kapcsolatban, válaszoltak a felvetődő kérdésekre, legvégül pedig lehetett  autogramot kérni tőlük, közös fotót készíteni velük.

 

(b-j) Elek Ákos csapatkapitány, Fülöp István, Szarka Ákos, Nagy Tibor, Busai Attila / PTV Fotó: Vona Ildikó
A játékosok: (b-j) Elek Ákos csapatkapitány, Fülöp István, Szarka Ákos, Nagy Tibor, Busai Attila

 

Először az új igazolású játékosok mutatkoztak be: Nagy Tibor (jobbhátvéd) egyetlen pillanatig sem gondolkodott, elfogadja-e a DVTK ajánlatát. Fülöp István (szélső) Romániából érkezett,  mostanra már túl van a beilleszkedésen és egy sikeres felkészülésen. Szarka Ákos (csatár) játékjogát a felvidéki DAC-tól vásárolta meg a Diósgyőr; ő szintén a pozitív tapasztalatait emelte ki a számára addig ismeretlen klubbal kapcsolatban.

 

Busai Attila az FTC-ből jött, és bízik benne, hogy kupagyőztes lesz a DVTK.

 

Elek Ákos csapatkapitány szerint nagyban függ az első két forduló eredményétől, milyen startot vesz a Diósgyőri VTK tavasszal, mert egy jó eredmény hatalmas lendületet adhat. A felkészülési időszakot ő is jól sikerültnek ítélte, de majd a tétmeccsek fogják megmutatni, milyen mértékben. Kiemelte: bajnokságot a Videotonnal, Ligakupát a DVTK-val nyert már korábban, de a Magyar Kupa még hiányzik a gyűjteményéből. Majd tréfásan megjegyezte, hogy szívesen megnézné a Groupama Arénát piros-fehérben.

 

Horváth Ferenc vezetőedző jövőbeli terveiről beszél / PTV Fotó: Vona Ildikó
Horváth Ferenc vezetőedző jövőbeli terveiről beszél

 

A szakmai stábból Benczés Miklós sportigazgató, Horváth Ferenc vezetőedző, Szamosi Tamás másodedző, Veréb György és Szalma Pál kapusedző, Barney Lord erőnléti edző volt jelen az ankéton.

Horváth Ferenc a bajnokságban minden mérkőzést szeretne megnyerni. A spanyolországi edzőtáborban elvégezték az előre tervezett feladatokat, de majd a tavaszi meccseken elért eredmények mutatják meg, mennyire jól. Versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, mert minden posztra két személy áll rendelkezésre, ami motivációt jelent a játékosok számára.

 

Ő már nyert Magyar Kupát, de a DVTK-val még nem, így aztán nagy kedve lenne hozzá.

 

Benczés Miklós elmondta, a klub azért szerződtette Horváth Ferencet a múlt nyáron, hogy folyamatosan építkezve, három év alatt hozzon létre egy ütőképes csapatot. Örülnének persze, ha a Magyar Kupán keresztül már idén ősszel a nemzetközi kupában indulhatna a DVTK. A két kölcsönadott, saját nevelésű labdarúgóról elárulta: Bacsa Patrikkal és Oláh Bálinttal szerződést hosszabbított a klub, nyáron mindkettőjüket várják vissza.  Szurkolói kérdésre válaszolta, Elek Ákossal kapcsolatban volt két megkeresés. Szlovákiából, illetve a spanyol másodosztályból érdeklődtek utána, de az egyik ajánlat a klubnak, a másik a játékosnak nem volt megfelelő.

 

Veréb György, a legendás diósgyőri "Aranycsapat" kapusa / PTV Fotó: Vona Ildikó
Veréb György, a legendás diósgyőri “Aranycsapat” kapusa

 

Veréb György a kapusokról elmondta, teljes értékű munkát végeztek a felkészülés során. Összeállt a csapat védekezése, ami megkönnyíti a kapusok dolgát is, így remélhetőleg kevesebb gólt kapnak majd tavasszal. 2018-ban lesz ötven éve, hogy játékosként a DVTK-ba igazolt, és most edzőként nagyon szeretné, ha a fiatalok elérnék azt, amit az ő csapata: bronzérmet nyerni a bajnokságban, magasba emelni a Magyar Kupát.

Az ankét résztvevői bizakodva tekintettek a szombati meccs elé, valamennyien győzelemmel akarták indítani a tavaszi időszakot. Az OTP Bank Liga 20. fordulójában vendégként szerepelt a DVTK Mezőkövesden. Már az első félidőben létszámhátrányba kerültek a piros-fehérek, a mérkőzést végül 3 góllal a mezőkövesdiek nyerték. Szépítésre február 25-én lesz alkalom, amikor az MTK csapata ellen játszik a Diósgyőr.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: A Generali Arénában ankéton a DVTK szakmai stábja, új játékosai


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek