Annafürdői lett az év turistaháza

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. annafürdői vendégháza kapta a 2020-as Év turistaháza díjat, amelyet szerdán adtak át a Tolna megyei Lengyel-Annafürdőn

Petényi Mirkó, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója az átadáson elmondta, a díjért egy szakmai zsűri által több tucat turistaház közül kiválasztott tíz szálláshely versengett. Az annafürdői ház a környező természet szépsége miatt is kaphatta a legtöbb szavazatot – tette hozzá.

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy 2010-től tudatos fejlesztés zajlik az állami erdőgazdálkodási cégcsoportban, alig egy évtized alatt 50 új szálláshely, erdei iskola épült, és több mint százat felújítottak. A 21 állami erdőgazdaság 1,1 millió hektárnyi erdőt kezel; a járvány előtt a becsült látogatói létszám évi 40-50 millió körül volt, ez a szám a járvány alatt tovább nőtt.

Az alkalomból átadták a Gyulaj Zrt. Szentkuti kunyhó-ökoház szálláshellyé fejlesztését is; Gőbölös Péter, a zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az eddig bemutatóhelyként működött épületet a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program 11,7 millió forintos támogatásával alakították át.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek