Anton Hrnko: Danko ígérgetéssel próbálja megnyerni a küldötteket

Andrej Danko, az SNS elnöke sorra keresi fel a párt járási szervezeteit, de hivatalosan nem erősítette meg, hogy újra megpályázná a párt elnöki posztját.

Anton Hrnko, a párt alelnöke nem zárta ki, hogy ő is harcba száll a pártelnöki székért, de mint közölte, elsősorban Radovan Balážt támogatja. Dankónak azt üzente, az SNS-nek vége, ha ő marad a pártelnök. A párt tisztújító kongresszusát szeptember 12-re tervezik.

Dankonak még nem sikerült beszélnie mindenkivel, de lát esélyt az összes nemzeti politikai erő együttműködésére.

Hrnko viszont a közösségi hálón arról írt, hogy Danko ígérgetéssel és fenyegetőzéssel próbálja megnyerni a kongresszuson résztvevő küldötteket. Most járja az országot (amiről 4 éven át teljesen megfeledkezett), és mindenhol azt hajtogatja: okosabb lettem, én már tudom, hogyan kell csinálni, egyedül én vagyok képes újra talpra állítani a pártot” – írta Hrnko. Szerinte Danko máris több tucatnyi embernek ígért alelnöki posztot a pártban, vagy azt, hogy az első tízben lesznek a választási listán.

Hrnko ezért nem lát más kiutat, mint a pártelnök lecserélését. Azt is leszögezte, mindent megtesz, hogy Radovan Baláž legyen az új pártelnök, szerinte ő az, aki vissza tudja állítani, hogy kollektív vezetése legyen a pártnak.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek