Anyagilag is segít a munkaügyi tárca a buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak

Szociális segélyközpontot nyitottak Kolonban (Kolíňany). Itt nyújtanak segítséget a tragikus autóbalesetben érintetteknek – tájékoztatott Ján Richter munka-, szociális- és családügyi miniszter.

A humanitárius alapnak köszönhetően anyagiakkal is segíteni tudják az elhunytak hozzátartozóit. A központban a munkahivatal és a szociális biztosító munkatársai várják az embereket, gyermekvédelmi szakemberek és gyermekpszichológusok is a segítséget kérők rendelkezésére állnak. Richter közölte, hogy családsegítő szakemberek is dolgoznak a központban.

Denisa Saková belügyminiszter szerint, a 2009-ben történt garamszécsi (Polomka/Breznóbányai járás) buszbaleset után Szlovákia második legtöbb áldozatot követelő közlekedési balesete a szerdai tragédia. A miniszter közölte, a humanitárius alapból ilyen esetekben 800 eurós támogatás is nyújtható, ezt is a központban leget igényelni.

A tragikus buszbalesetben megsérült egyik sebesültnek válságos az állapota. Az illető 18 évnél fiatalabb. Az áldozatok listája alább látható:

Natália – († 15), Alex – († 16), Denisa – († 17), Veronika- († 17), Martin – († 17), Mariana – († 21), Adriana – († 40), Dušan – († 42), Erika – († 45), Alena – († 57), Ladislav – († 63), Barbora – († 70).

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek