Anyát és lányát akarta kirabolni egy kecskeméti késes rabló

Vérfagyasztó jelenetek voltak

A férfi kezében egy doboz volt, amiből elővett egy kést és felszólította a sértetteket, hogy adják át a mobiletelefonjaikat valamint a náluk lévő készpénzt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 februárjában Kecskemét belvárosában egy késsel fenyegetőzve akart kirabolni egy nőt és a lányát, de egy arra járó autó miatt zsákmány nélkül elfutott.

A vádirat szerint a vádlott február 2-án este Kecskemét belvárosában, a Czollner téren észrevett egy nőt, aki a kiskorú lányával arra sétált. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az értékeiket.

A férfi kezében egy doboz volt, amiből elővett egy kést. Felszólította a sértetteket, hogy adják át a mobiletelefonjaikat és a náluk lévő készpénzt. Az anya azonban azt válaszolta, hogy menjen el, különben kiabálva fog segítséget kérni.

A vádlott nem távozott, hanem a kést maga elé tartva megfenyegette az anyát, hogy elvágja a torkát. Szerencsére a közelben egy autó haladt el, ami miatt a vádlott nem fejezet be a rablást, hanem elfutott a helyszínről.

A kecskeméti rendőrök a vádlottat már másnap elfogták és lefoglalták a bűncselekményhez használt kést is.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a lefoglalt kést is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. – írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek