Anyjuk bántalmazása miatt akartak bosszút állni

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Ceglédi Rendőrkapitányság aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével gyanúsít.

D. S. I.r. és D. Gy. II.r. gyanúsítottak 2019. május 25-én reggel megjelentek édesanyjuk abonyi otthonában, ahol annak élettársa, a sértett is tartózkodott.

A gyanúsítottak észlelték, hogy édesanyjukon bántalmazásból eredő sérülések nyomai látszanak, ezért az előszobában ágyon fekvő, álmából ébredező sértettet – gondolva, hogy ő bántalmazta édesanyjukat – közös erővel az ágyról lehúzták.

A földre kerülő, védekezni próbáló sértettet testszerte rugdosták és szidalmazták. A bántalmazást követően a gyanúsítottak rákiabáltak a földön fekvő sértettre, hogy takarodjon onnan, szedje össze a holmiját, majd a ruhájánál fogva kihúzták a házból az utcára, a kerékpárját utána dobták.

A sértett a kerékpárjára ülve menekülni próbált, azonban a háztól távolodva egyre rosszabbul érezte magát, így a közelben lévő kocsmánál segítséget kért, majd a mentőszolgálat beszállította a ceglédi Toldy Ferenc Kórházba.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottak fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas társtettesként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A fentiekre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén szabadságvesztéssel büntetendő, újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követnének el.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. június 30. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsítottak és a II.r. terhelt védője fellebbezést nyújtott be, igy a döntés nem végleges, de végrehajtható.


Hasonló cikkek