Aperitif és tállyai borok a Miskolci Szimfonikusokkal

Megtartotta hagyományos Aperitif koncertjét a Zenekar a belvárosi Szinva teraszon, a héten pedig borkóstolásra invitálják a muzsika és a finom borok kedvelőit Tokaj-hegyaljára, Tállyára.

A zenei évad kínálatából nyújtottak ízelítőt a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei a múlt csütörtöki, szabadtéri hangversenyükön, ahol népszerű darabokat, elsősorban táncokat játszottak Horváth József karmester vezényletével. Felcsendült többek közt a Palotás (Erkel Ferenc: Hunyadi László című operájából), néhány magyar tánc Brahms-tól és Csajkovszkijtól, balett zene Gounod Faustjából, egy csárdás Kéler Bélától, valamint két vidám nyitány.

Horváth József karmester

Ezen a héten Tokaj-hegyaljára utazik az együttes. Tállyán kerül megrendezésre a Kerekdomb Fesztivál, ahol a nyitókoncerten muzsikálnak majd a miskolciak. A szervezők 2016-ban fedezték fel, hogy Tállya tökéletes helyszín egy borokat népszerűsítő, zenés turisztikai eseményhez. Már negyedik alkalommal várják a tokaji borvidék festői településének udvaraira, kastélyába, nemesi kúriáiba és dűlőire a szórakozni vágyókat. Szeptember 13-16. között tizenhét borász borait kóstolhatják az érdeklődők, nyolc programhelyszínen pedig könnyű- és komolyzenei koncerteken, színházi és gyermekprogramokon lehet részt venni.

Aperitif-koncert – háttérben a Szinvával

A fesztivál célja, hogy a látogatók megismerkedjenek azzal a hatalmas történelmi kinccsel, amelyet a település építészete, borászata rejt. Az eddigi Kerekdomb Fesztiválok látogatottsága, visszhangja azt mutatja: egyre sikeresebb a rendezvény.

Zenekar és közönség a Szinva teraszon

Az idei nyitókoncert a tállyai evangélikus templomban lesz, ahol a Miskolci Szimfonikus Zenekar Antal Mátyás vezényletével a három bécsi klasszikus mester (Haydn, Mozart, Beethoven) egy-egy művét fogja előadni.

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek