Apróbb sérülésekkel, de Borsodban is elkezdődött 2018

 

Igazi fesztivállá alakult a Szent István tér Miskolcon. Sokan választották a városi szilvesztert, hogy ott ünnepeljék az év utolsó napját. A helyieken kívül az ország különböző településeiről, sőt még a Felvidékről, Rimaszombatról is jöttek bulizni vágyók.

Óév búcsúztató party:  New Level Empire

Egészen hajnalig várták a szervezők zenei programokkal és tűzijátékkal az ideérkezőket. Az időjárás – kisebb ködtől eltekintve – kedvezett egy szabadtéri rendezvény lebonyolításához. A New Level Empire koncertje megalapozta a jó hangulatot, utánuk lépett színpadra Metzker Viktória, a Beatbros és Náksi Attila. Különleges látványelemek is társultak zenéjükhöz: olyan szikravízesést, óriási konfetti és szerpentin „esőt” láthatott a közönség, amit a legnagyobb hazai fesztiválokon szoktak használni.

A jól sikerült party végén a Miskolci Városgazda Kft. munkatársai 15 köbméternyi szilveszteri hulladékot takarítottak el, főként cigarettacsikkek, papírtrombiták, műanyagpoharak, üres pezsgősüvegek maradtak az újévi mulatság után.

Különleges látványvilág a New Level Empire koncertjén

Rendbontás nem történt a helyszínen, de Borsod megyében a rendőröknek és a tűzoltóknak is akadt dolguk. Főleg ittas személyek, valamint tömegverekedés miatt kellett intézkedniük, illetve Ózdon és Hernádnémetiben volt két nagyobb tűzeset. A mentőkhöz éjfél és hajnali 4 óra között érkezett a legtöbb hívás: tűzijáték okozta sérülés, túlzott alkoholfogyasztás kapcsán kérték segítségüket, de egy helyszíni szülést is levezettek a mentős tisztek szilveszterkor.

Tűzijáték a miskolci Szent István téren

Éjfél után tizenkilenc perccel Ózdon született meg a 2018-as év első Borsod megyei babája, Melina természetes úton és kórházban jött a világra, szülei első gyermekeként.

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek