50 ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban

Több mint 50 ezer háztartás maradt vasárnap délben áram nélkül Csehországban, a rendkívüli erősségű szélvihar miatt, amely végigsöpört az országon – jelentette a cseh közszolgálati rádió.
A szélvihar a Prágától 20 kilométerre nyugatra fekvő Kladnóban egy ipari központban egy nagyobb, 5 méter magas falat is ledöntött, egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

A dél-morvaországi Breclav közelében a sínekre dőlt fák miatt kisiklott egy személyvonat, amelyben több tucatnyi ember utazott. Sérülés nem történt, az utasokat tűzoltók szabadították ki a vonatból és szállították el a helyszínről.

A kidőlt fák, villanyoszlopok és a havazás következtében síkos utak számos helyen akadályozzák a közúti forgalmat és a helyi vasúti közlekedést. A szokásosnál több baleset is történt, de súlyosabb következmények nélkül.

A szélvihar több helyen – például Prága egyes kerületeiben, Ústí nad Labemben – elérte az óránkénti 90 kilométeres sebességet is.

A lengyel határ mentén elterülő Óriáshegység legmagasabb csúcsán kora reggel a meteorológusok óránkénti 185 kilométer sebességet mértek, a hegység más csúcsain 145 kilométeres óránkénti szélsebességet regisztráltak.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Rendőrségi felvétel

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek