Aranyérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat Buenos Airesben

Aranyérmet nyert a magyar csapat vasárnap a férfi párbajtőrözők Buenos Aires-i világkupaversenyén – tájékoztatott az MTI.

A Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor összeállítású együttes a 16 között 45-22-re verte a hazaiak alakulatát, majd nagy bravúrt végrehajtva 39-31-re az olimpiai bajnok japánokat.

A taktikus küzdelmet hozó mérkőzésen a magyarok apránként nyolctusos előnyt dolgoztak ki, az utolsó párban pedig Kano Koki igyekezett felzárkózni Naggyal szemben, de szűk fél perccel a vége előtt jelezte, hogy befejezi a küzdelmet, mivel akkor még mindig megvolt a nyolc találatnyi különbség. Így a két vívó lepörgette a hátra lévő időt.

 

Magyar vívók Buenos Airesben (Fotó: Facebook/ Magyar Vívó Szövetség)

 

Hasonlóan ért véget a franciákat búcsúztató csehek elleni elődöntő, azzal a különbséggel, hogy ezen a mérkőzésen a magyarok sokáig három-négytusos hátrányban voltak, szívós munkával zárkóztak fel, egyenlítettek, majd előnybe kerültek, az utolsó asszó végéhez közeledve pedig, 35-28-nál már nem volt visszaút az ellenfélnek, így nem is esett több találat.

 

Nagy Dávid remek formában volt

 

Az aranyért a venezuelaiakkal vívott a magyar csapat, nyolc párt követően döntetlen volt az állás, utolsóként azonban Nagy Dávid 7-1-re verte London olimpiai bajnokát, Ruben Limardo Gascont, így 32-26-tal zárult a mérkőzés.

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely – a hunfencing.hu oldal beszámolója szerint – lábsérülése miatt ezúttal kihagyta a csapatversenyt, melyen 27 együttes indult.

 

Kínában is született magyar győzelem

 

A hétvége több kiemelkedő magyar eredményt hozott: a férfi párbajtőrözők diadala előtt, Kun Anna nyerte a női párbajtőrözők kínai vk-versenyét, Nancsingban, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard vk-n Szilágyi Áron győzött, majd a magyar csapat – Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállításban – bronzéremmel zárt a Zarándi Csaba világkupán. Nagy Dávid hetedik lett Buenos Airesben és ugyancsak a hetedik pozícióban fejezte be szereplését a női párbajtőrcsapat Kínában.

A vívók számára áprilistól már az egyéves olimpiai kvalifikációs időszak zajlik.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Az aranyérmes magyar csapat Buenos Airesben (Fotó: Facebook/ Magyar Vívó Szövetség)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek