Art is Business Díj – mecénásoknak

Nemrégiben megjelent egy érdekes felhívás, melynek különlegessége abban rejlik, hogy ezúttal nem az alkotókat, hanem az azokat támogatni kívánó vállalkozásokat szólítja meg:

Az Art is Business Díj azokat a felelősen gondolkodó vállalkozásokat és mecénásokat hivatott elismerni, akik nyitott és befogadó szellemiséggel, tudatos választás útján lépnek kapcsolatba a művészeti élet képviselőivel és projektjeivel, majd közös gondolkodás útján alakítanak ki működő konstrukciókat a közös jó érdekében.

A jó együttműködéshez természetesen szükség van meghatározó alkotókra és a rájuk fogékony vállalatokra, vállalati vezetőkre és mecénás gondolkodású szakemberekre. Pontosan ezért fontos, hogy azok a vállalatok, akik már benne vannak ebben és alkalmazzák a formulákat, kiváló példával járjanak elöl, és ezért őket elismerjék.

A Magyarországon hiánypótló díj kimondottan imázsformáló és értékteremtő céllal jött létre, megalapozva azt, hogy a kultúrára szánt forprofit támogatás eszméjét erősítse, és segítse beépülni a cégek brandépítésének folyamataiba, valamint elősegítse a vállalat kultúra iránti elköteleződését.

A díjat minden évben az Art is Business magazin kiadója, a kortársPRos Kft. írja ki és bonyolítja le.

RÉSZVÉTELI LEÍRÁS

A díj pályázati folyamatában regisztrációval vehetnek részt a vállalatok.

A pályázati kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 15-ig van lehetősége a jelentkezőknek. Az űrlap kitöltésének megkezdésétől két hét áll a pályázók rendelkezésére, hogy véglegesítsék az adatlapot és a válaszokat. Amennyiben befejezetlen marad az űrlap, a szervezők semmisnek tekintik a pályázatban való részvételt.

A mecénás kategóriában felterjesztés által lehet részt venni.

A pályázatokat hatfős kuratóriumi testület bírálja el, akik a hazai kulturális kommunikációs szakma meghatározó szereplői.

  • Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője
  • Juhász Dóra, a MÜPA PR-vezetője
  • Vég Szilvia, a Jurányi Inkubátorház kommunikációs vezetője
  • Drucker Dávid, a Trafó marketing- és kommunikációs vezetője
  • Batta Barnabás, a MITTE Communications stratégiai igazgatója
  • Balogh Máté András, a kortársPRos ügyvezetője

A pályázat kiemelt szereplőit az Art is Business decemberi lapszámában mutatják be a szervezők, és a legjobbakat díjátadó keretében ünneplik meg.


Hasonló cikkek