Ásotthalom: épül a batátachips-gyár

Hamarosan különlegességgel gazdagodik a település: egyedi Pipás Chipset fognak készíteni batátából, ami nem csak nagyon finom, de jóval egészségesebb is lesz, mint egy átlagos chips

Korábban átadtak már egy hűtőcsarnokot a faluban, ami szintén kapcsolódik a chipsgyártó üzemhez. Most pedig a gyár alapjait fektetik le.

A projekt ütemezése, megvalósítása nem megy könnyen, ugyanis most jóval drágábbak az építőipari árak. Így további közbeszerzést is ki kellett írni, de mindezek ellenére haladnak az építkezéssel. A kivitelezőknek ősz végére, novemberre kell átadniuk az üzemet, amely 200 millió forintos támogatással valósul meg.

Az ásotthalmi Pipás Chips különleges lesz

Roppanós, ostyaszerű, vékony, nem zsíros, igazi élvezeti termék, ami Michelin – csillagos éttermek séfjének vezetésével készül majd.

Várvizi Péter számos külföldön töltött év és három Michelin-csillagos étteremben szerzett tapasztalatok után még mindig a magyar vidék szerelmese. Az ásotthalmi csipszről nem árult el sokat, csak azt, hogy egy hónapon át finomította a részleteket – írja a delmagyar. hu.

A technológián mérnökcsapat is dolgozott, hiszen a szállítás és az aszalás is kiemelten fontos folyamata a chipsgyártásnak.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek