Átadták a legnagyobb medencét Dunaszerdahelyen

Újabb attrakcióval bővült a dunaszerdahelyi Thermalpark. Múlt hét pénteken megnyitották a fürdő területén található tó felújított környékét, amelyet egy határon átnyúló együttműködési projektnek köszönhetően revitalizáltak.

Korábban csak a dunaszerdahelyi jegesúszók merültek benne, de a hétvégétől már a Thermalpark valamennyi vendége élvezheti a 3,5 hektáros tó hűsítő habjait. A győri Arrabona EGTC-vel megpályázott közös projekt keretében tóparti sétányt, mini amfiteátrumot, és egy kellemes szigetre vezető új hidat is építettek.

Hájos Zoltán Dunaszerdahely polgármestere elmondta, a külföldi nyaralások során mindig megcsodálta a tengerparti sétányokat, és örül annak, hogy már Dunaszerdahelyen is büszkélkedhetnek hasonlóval. „A kialakított színpadnál kulturális élményt tudunk nyújtani a látogatóknak, és a természetes vizek szerelmesei is megtalálják a számításukat a dunaszerdahelyi fürdőben” – közölte Hájos Zoltán.

„A hivatalos szervek a napokban ellenőrizték a beruházást, és egyetértettek abban, hogy jó, és hasznos projektről van szó, amely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk az idegenforgalmat a régióban. A jelenlévő fürdővezetők is elismerik, hogy ekkora medence sehol nincs” – büszkélkedett a beruházással Somogyi Gábor a Thermalpark igazgatója.

A látogatók az átadón kíváncsian méregették az új attrakciót. Az új sétány homokos partja a kedvelt természetes vizeket idézi. A vízibiciklizők már most is otthonosan mozognak a tó vizén, amely kánikulában valódi felfrissülést kínál majd a fürdőzőknek.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek