Átadták a megújult templomot Nógrádszakálon

Átadták a felújított Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplomot csütörtökön Nógrádszakálon, a beruházás mintegy 110 millió forintból készült el – közölte az MTI. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a templomban tartott ünnepségen hangsúlyozta, a kormány a helyben maradást segíti a kistelepüléseken elkészülő beruházások támogatásával.

Soltész Miklós elmondta, Nógrád megyében 44 településen több mint 70 templom újult, illetve újul meg. Ez erősíti a közösségeket, és a felújítások munkát is adnak – tette hozzá. Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a neogótikus épület kisugárzással rendelkezik, és csodákat rejt, ugyanakkor sok nehézséget okozott a kivitelezőknek. “Templomaink nemcsak biztonságot és lelki feltöltődést adnak”, de közösséget is teremtenek – mondta Balla Mihály.

Radvánszky Judit polgármester köszönetet mondott a kormánynak a megújulást, fejlődést jelentő beruházásért, és azért is, hogy az elmúlt években közel 100 millió forinttal segítették a falut. A nógrádszakáli templomban található annak a 15 harangnak az egyike, amelyeket még a török hódoltság alatt öntöttek. A felújítás két ütemben készült el, egyebek mellett lecserélték a lábazati vakolatot, megtörtént a teljes tetőhéjazat és a bádogrendszer cseréje is. 

Nyitókép kép: MTI/Komka Péter

Ha tetszettek a tudósítások és hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek