Átadták a pusztamérgesi konyhát

Jelentős lépést tett Pusztamérges a gyermek – és szociális étkeztetés terén, ugyanis átadták a település 350 adagos új melegkonyháját és a hozzá tartozó 80 férőhelyes éttermet is

Az átadás pillanata meghatározó momentum a falu életében, hiszen ezáltal munkahelyek teremtődtek és sokkal biztosabbá vált a lakosság ellátása. Ami a mai gyorsan változó időkben különösen fontos szempont.Ráadásul az étterem közösségi programok lebonyolítására is alkalmas.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára így fogalmazott az átadón:

A program célja, hogy a közétkeztetés keretében biztosítsák a gyermek- és a szociális étkeztetést, továbbá helyi lakosok kiszolgálását, rendezvények lebonyolítását egy ilyen beruházás a családi, társasági rendezvények színvonalas lebonyolításának a lehetőségét is magában hordozza. Ez a rendezett településkép, ami fogadja az erre járót, azt is mutatja, hogy az önkormányzat fontosnak tartja ezt a feladatot. A település közfoglalkoztatási programjait tekintve szisztematikusan, évek alatt, átgondoltan jutott el idáig.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogyan fejlődik Pusztamérges. Akkor még csak indulóban volt a majdnem 200 millió forintos támogatásból megvalósuló pályázat, amiből a konyhát  és az éttermet kivitelezték. Mára már használják is a lakosok legnagyobb örömére.

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek