Átadták a szegedi Pick Arénát

December 9-én, csütörtökön átadásra került a 36 milliárd forintból kivitelezett, korszerű Pick Aréna. Mely jövőre otthont ad a kézilabda Európa -Bajnokságnak is

Nem csak színvonalas megnyitónak lehettek szemtanúi az érdeklődők tegnap, hanem az első mérkőzés is lezajlott. Amire a jegyek rekord idő alatt keltek el a 8300 férőhelyes Arénába. A THW Kiel ellen óriási sikert aratott a Pick Szeged, a csapat és a szurkolók nagy örömére. Így a nyitómeccs méltó ünneplése volt az Aréna átadásának.

A megnyitón Gulyás Gergely is nyilatkozott. Beszédéből kiderült, hogy a kézilabda meccsek helyszíne mellett számos más fontos szerepet is betölt az Aréna. Többek között az utánpótlás edzési lehetőségeit is biztosítja, és elszállásolja az akadémistákat is. Tehát a hatalmas létesítmény minden tekintetben korszerűen, a 21. századi elvárásoknak megfelelően működik.

Korábban mi is beszámoltunk arról, milyen funkciói lesznek az Arénának és mire számíthatnak azok, akik sportolóként vagy szurkolóként betérnek oda. Ám, a hírek és a legelső vélemények szerint nagyon sok rajongó várakozásait felülmúlta a monumentális csarnok. A szeged365.hu fotókat is közölt az átadóról, valamint a győzelemmel záruló első meccsről.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek