Átadták a szlovák főváros új hídját, amely része a D4/R7 körgyűrűnek

Vasárnap átadták a fővárost körülölelő körgyűrű, a D4-es autópálya 4,3 kilométeres szakaszát, amely magába foglal egy új Duna-hidat is. A körgyűrű következő átadandó szakasza az R7-es gyorsforgalmi út befejező szakasza, illetve a D4-es további szakaszalesz. A híd egyik oldalán kerékpárút, a másikon pedig járda épült a gyalogosok számára.

Az újonnan átadott szakasz meghosszabbítja a D4-es autópályát Pozsonypüspöki és Pozsony-Dél között.

A D4/R7-es körgyűrű utolsó szakaszait a kivitelező nyilatkozata alapján fokozatosan fogják átadni, mivel a főváros közlekedésének szervezése meglehetősen bonyolult feladat. Az elkövetkező hetekben az R7-es gyorsforgalmi útnál a Malomliget (Nivy) és a Pozsony-dél közötti szakaszt, illetve a Járfalu Pozsonypüspöki szakaszt szeretnék átadni – 2026-ban. Eredetileg 13 kilométeres szakaszt szerettek volna átadni, viszont a fent említett két szakasznál még maradtak hiányosságok, és azt péntekig nem sikerült eltávolítani és beszerezni a szükséges engedélyeket.

A körgyűrű feladata, hogy tehermentesítse a Kikötői hidat, illetve a belvárosi úthálózatot. Pozsonyivánkánál letérítenék a D1-esről azokat, akik nem a fővárosba, hanem Magyarországra, Ausztriába vagy Csehországba szeretnének eljutni.

Az állam viszont eddig nem rendelte meg a kereszteződés megépítését a D1 és a D4 találkozásánál. A kivitelező vállalta volna a kereszteződés kiépítését, viszont Doležal közlekedési miniszter nem tartotta jogszerűnek a közbeszerzési eljárás nélküli építkezést. Tehát nemzetközi pályázatot írnak ki, és talán a jövő év végén meg is kezdhetik az építkezést.

Ha minden jól megy, a D4-es körgyűrű 27 kilométeres, míg az R7-es gyorsforgalmi út 32 kilométeres lesz az építkezés teljes befejezése után.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek