Átadták a Vanillát Mórahalmon

A múlt héten átadták azt a vendéglátó helyet Mórahalmon, amelyben pincértanulók tölthetik a nyári illetve szakmai gyakorlatukat. Az épület már üzemel is

A projekt azért is rendkívül kiemelkedő, mert határon átnyúló magyar-román összefogást ölel fel. Ráadásul az épület modern felszereltsége többéves hiányt pótol a térségben, ami nélkülözhetetlen módon támogatja a vendéglátás jövőjét. Ugyanis a Vanilla vendéglátó-gyakorlóhelyen a hamarosan megkezdődő munka az ágazatban ismert legmagasabb minőségi szabványok mellett történhet.

Az épület eszközellátottsága megfelel a Szakképzési Törvény előírásainak, bármilyen gyakorlati feladatot el tudnak látni a vendéglátásban dolgozó pincérek és vendégtéri munkatársak. Az épület kifejezetten olyan konyhatechnológiai eszközökkel lett felszerelve, amelyet a modern vendéglátóhelyek is alkalmaznak, elősegítve ezzel a tanulók gyors piaci elhelyezkedését – derült ki Gróf Ágnes projektmenedzser szavaiból az átadón. 

A nagyszabású projektnek köszönhetően tehát fejlesztették a vendéglátást a városban, emellett támogatják a turizmust, valamint elősegítik a munkaerő mobilitást a térségben és a határon túl. Ráadásul energetikai és környezeti szempontból is nagy lépést tettek. Mert, ahogyan azt korábban mi is megírtuk, a háromszintes épület korszerű kialakítású, mind a vendéglátás, mind pedig a környezetkímélés szempontjából. A konyhatechnikai eszközök a legmodernebbek, az építőanyag környezetbarát, az épületfűtés termálvízzel működik. Hiszen erről méltán híres a település.

Az átadáskor természetesen vendégül is látták az ott lévő érdeklődőket és a hírek szerint kifejezetten ízletes kávét főznek. Tehát mind az épület elrendezése és eszköztára, mind pedig a diákok kiállták az első próbát.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek