Átadták az idei Magyar Teátrum Díjakat

Kiosztották az idei Magyar Teátrum Díjakat. Az elismeréseket rendhagyó módon anyaszínházaikban, zárt körben, a járványügyi előírások betartásával adták át a színházi háttérszakmák képviselőinek – közölte a Magyar Teátrumi Társaság.

Az év váratlan megpróbáltatásokat hozott a színházi, előadó művészeti szféra életébe is. A Magyar Teátrumi Társaság ebben a rendkívül évben különösen fontosnak tartotta, hogy elismerjék azokat a színházi szakembereket, akik munkájuk javát, szakértelmüket a színházi élet, a színpadi produkciók vagy idén a kulturális intézmények közösségi vállalásainak szolgálatába állítják – olvasható a közleményben.

Mint írják, az idei év díjazottja Domokos Árpádné, az Újszínház világosítója; Schőn Istvánné, a Játékszín öltöztető tárának vezetője; Bajkó Tamás, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes színpadmestere; Cziráki Miklós, a Veszprémi Petőfi Színház színpadi felügyelője; Dreiszker József, a Budapesti Operettszínház fővilágosítója.

A Nemzetiségi Különdíjat Kalóz István, a Karaván Színház fővilágosítója kapta.

Immár harmadik éve ítélik oda a Magyar Teátrum Életműdíjat, amelyet azok a 60 évesnél idősebbek kaphatnak meg, akik a színházművészetben eltöltött példaértékű életpályájukon a magyar kultúra érdekében kiemelkedően jelentős elméleti vagy gyakorlati tevékenységet végeztek.

A nettó 500 ezer forinttal járó elismerést idén Szabó Csaba, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház produkciós vezetője kapta.

Révhegyi Andrea

forrás: baon.hu


Hasonló cikkek