Átadták az Igazgyöngyök Útjának egyik elemét Makón

Családi parkkal gazdagodott a település Újváros része, melyet már használhatnak is az odalátogatók, szülők, gyermekek, baráti társaságok. Gyermeknapra igazi kikapcsolódást nyújthat a tér

A makói vezetőség számára kiemelten fontos a családok jóléte, melyet nem csak a szociális háló fejlesztésével, hanem kikapcsolódásra szolgáló létesítmények, parkok, programok segítségével is szeretnének támogatni. A szabadban eltöltött játékidő köztudottan fejleszti a gyermekek mozgáskoordinációját és érzelmi életét is. Így meghatározó szempont volt egy biztonságos játszópark kialakítása.

Farka Éva Erzsébet a radio7.hu-nak elmondta, hogy az Igazgyöngyök Útja nevű projektnek természetesen nem ez az egyetlen eleme. A Korona Szálló földszinti részét is ennek keretében újítják fel, többek között információs központ, illetve egy kulturális szalon várja majd itt várhatóan júliustól az érdeklődőket. Az Igazgyöngy turisztikai fejlesztési programra 220 millió forintos támogatást nyertek, ennek köszönhetően 11 helyszínen készülhetnek új látványos korszerűsítésekkel.

Átadták a makói játszóparkot – Fotó és kiemelt kép: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

A polgármester Facebook – oldalán is beszámolt a jelentőségteljes eseményről:

Hála és köszönet Lázár János országgyűlési képviselőnknek és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzatnak,hogy a beruházás megvalósulhatott városunkban.[…]A létesítmény minden nap reggel 8-tól este 9 óráig tart nyitva. Bízunk abban, hogy sok gyermek és sok család tartalmas kikapcsolódásának helyszínéül szolgál majd Makó-Újváros legújabb gyöngyszeme, a családi játszópark! – nyilatkozta.

Ugyanakkor Mágori András azt is megemlítette, hogy az újvárosi rész nem pusztán a park miatt vált vonzóvá a családok számára, hiszen bölcsődét, óvodát és kézilabdacsarnokot is építenek itt. Ezért igazi paradicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt a város.

A további fejlesztésekről természetesen lapunk is beszámol majd, amit lesz újabb információnk.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek