Átadták Maroslele új bölcsődéjét

Nemrégiben átadták a Csongrád – Csanád megyei település új mini bölcsődéjét, melynek befogadóképessége máris betelt, hisz teljes létszámmal működik az intézmény

Maroslele vezetése azok közé tartozik, akik mindent megtesznek azért, hogy támogassák a családokat és a fiatalokat, hogy helyben maradjanak. Hiszen a letelepedés és a családalapítás lehet a jövője a községnek. Ezért mindenki számára jó lehetőségeket kell teremteni. Ehhez a bölcsőde megépítése is hozzátartozott.

Ahogy arról korábban írtunk, jelentős lépés, hogy felújították az óvodát és kivitelezték az új, hét férőhelyes minibölcsit, mert folyamatosan nő a születések száma Maroslelén. A szülők munkába állását pedig elő kell segíteni. Ráadásul magával az intézmény létrehozásával is munkahelyek teremtődtek.

Az átadóünnepség sikeresen zajlott. A beruházás teljes költsége 146 millió forint volt. A nemzetiszínű szalagot a szülők és az apróságok együtt vágták át, még haza is vihettek egy-egy darabot belőle – előtte azonban kívül-belül megismerkedtek az épülettel. A bölcsőde építésével párhuzamosan a Zengő óvodában energetikai korszerűsítésre, ajtók-ablakok cseréjére, festésre, burkolásra került sor – szép és modern lett.

Most az udvar kialakítása, zöldítése következik, ami Bozsóné Barta Ágnes igazgató szerint különösen fontos feladat, hiszen az ide járó gyerekeket környezettudatos szellemben nevelik. Emellett a szabadtéri játékok és foglalkozások rendkívül jót tesznek a kicsiknek.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek