Átadták Sándorfalva új bölcsődéjét

A csaknem 350 millió forintból kivitelezett épületet szerdán adták át. Hamarosan birtokba is vehetik a kicsik

Ezzel az új bölcsődével majdnem a duplájára nőtt a település gyermeknevelési kapacitása, hiszen az átadott épületben 36 csemetét fogadhatnak a gondozók. A régi bölcsődébe pedig továbbra is várják az eddigi 48 gyermeket. Így több mint 80 gyerek, velük együtt pedig a szülők is óriási lehetőséget kapnak. Mert nem kell másik településre áthordani a kicsiket, és sokkal könnyebben állhatnak vissza szülés után a munkába.

A 447 négyzetméteres bölcsődében 3 csoportszobát alakítottak ki. Hozzátartozik még egy ebédlő, melegítőkonyha, mosoda, vasalószoba, tároló helyiségek, öltöztető, a vizesblokkokat pedig akadálymentes mellékhelyiség is kiegészíti. Az épület radiátoros fűtést kapott, a csoportszobák pedig gumipadlót. Minden csoportszobának saját terasza van, illetve van egy 1360 négyzetméteres játszóudvar is, az akadálymentesen megközelíthető épület előtt pedig hét parkoló. A megjelenésében is különleges ingatlant egy sándorfalvi mérnök tervezte. A pályázati pénzből egyébként nem csak az épületet alakították ki, ebből vásárolták meg a berendezéseket és a játékokat is – írja a delmagyar. hu.

Az új bölcsőde tehát teljesen korszerű, biztonságos, csak és kizárólag nyugalomra adhat okot a szülőknek. Ráadásul szakemberhiánnyal sem kell szembenézzen az intézmény, mert tizenegy új munkahelyet sikerült teremteniük a beruházással. Minden csoportszobára két kisgyermeknevelő és egy dajka jut. Így elég figyelmet kaphatnak a kicsik csoportosan, de akár egyenként is.

A bölcsődefejlesztésre egyébként már nagyon nagy szüksége volt Sándorfalvának, hiszen a lakosságszáma, köztük a családoké is folyamatosan növekszik. Hasonlóan igaz ez a régió többi településére is. Éppen ezért jelentősek a bölcsődefejlesztési támogatások a környéken. Hisz, ahogy arról korábban beszámoltunk, fellendülőben vannak a déli országrész bölcsőde – és óvodaprojektjei, melyekből számos már meg is valósult. Így más településeken is adott a szülők megsegítése.

Farkas Cs, Tekla

Kövessen minket: Facebook

 

 


Hasonló cikkek