Átadták Szentes új színházi épületét

Szeptember 3- án ünnepélyes keretek között átadták a város szecessziós stílusban épült színházát és hivatalosan is megnyitották a település kulturális életét. Ez az egész megyére és a dél-alföldi regionális területre hatással lesz

Korábban írtuk, hogy megyén átnyúló összefogás indult Szentes színházi életének fellendítéséért, melyet az egész lakosság örömmel fogadott. A kezdeményezés célba ért, a támogatások meghozták gyümölcsüket, és a monumentális, korszerű, 21. századi igényeknek megfelelő, modern technikát felvonultató épület elkészült. Maga az intézmény pedig neves szakembereket tudhat magáénak.

Színházi előadásokat, rendezvényeket, összejöveteleket és kulturális napokat is tarthatnak majd az épületben. A következő színházi évadot a kultúrért felelős államtitkárság is támogatja, mely nagy előrelépést, óriási lehetőséget jelent Szentesnek, Csongrád – Csanád megyének és a régiónak is.

Farkas Sándor miniszterhelyettes és országgyűlési képviselő a megnyitón készített videós bejelentkezésében azt mondta, hogy történelmi pillanatnak lehetnek tanúi. Mindenkinek megköszönte a támogatást, aki bármely formában az ügy mellé állt. Emellett pedig fotókat is közölt az ünnepségről.

Újra van színházunk! Több mint 50 év után eredeti állapotában, korszerű színpadtechnikával nyitjuk meg ma este térségünk legújabb kulturális központját. Köszönöm Fekete Péter államtitkár úrnak, Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház főigazgatójának, a Magyar Teátrumi Társaság elnökének, hogy első kérésemre biztosították az anyagi és szakmai hátteret a működéshez – nyilatkozta posztjában a miniszterhelyettes.

A szentesi színházi élet fellendítése, tehát nem csak a város, hanem megannyi település és megye érdeke. A kultúra, a gazdaság és a turizmus szempontjából is jelentőségteljes pillanat, hogy végre átadhatták az épületet, és beindulhat az élet a színházban.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek