Atlétikai központot avattak Miskolcon

Tizenegy hónap alatt készült el és 350 millió forintból épült meg a borsodi megyeszékhely új sportlétesítménye, a Miskolci Atlétikai Centrum, amit a múlt szombaton adtak át ünnepélyesen.

Az avatón jelen volt és köszöntőt mondott Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Kiss Gábor alpolgármester, valamint Tábori László egykori világcsúcstartó közép- és hosszútávfutó.

 

MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

 

A most felavatott sportkomplexum Magyarországon is egyedülállónak számít és alkalmas arra, hogy mind hazai, mind nemzetközi atlétikai versenyeket rendezzenek benne. 400 méteres rekortán pályája megkapta a szigorú nemzetközi szabványoknak megfelelő minősítést, megépült a 80 méteres fedett futófolyosó, elkészültek a kiszolgáló helyiségek, megérkeztek a különböző versenyszámokhoz nélkülözhetetlen felszerelések, eszközök is.

 

MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

 

A beruházás kormánytámogatással valósult meg, a futópálya pedig mostantól Borsod megye egykori világcsúcstartó atlétájának, Tábori Lászlónak a nevét viseli.

 

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Vona Ildikó)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek