Tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőmű területén

Az ukrán vészhelyzeti hatóságok közleménye szerint a lángok egy oktató épületben csaptak fel, az erőműkomplexumon kívül.

Andrij Tuz, a létesítmény szóvivője nem sokkal korábban a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban azt mondta, hogy az orosz haderő ágyúzza az erőművet, és arra kérte őket, hogy állítsák le a nehézfegyvereket, mert valós a veszélye a nukleáris katasztrófának.

Az ukrán vészhelyzeti hatóságok Facebokon később azt közölték, hogy sikerült eloltaniuk az atomerőműnél keletkezett tüzet.

Az ukrán delegáció egyik tagja csütörtökön azt mondta, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyalások második fordulója nem hozott olyan eredményeket, amelyekre Ukrajnának szüksége lett volna. A civileknek szánt humanitárius folyosókról azonban mindkét fél megállapodott.

Találat ért egy lakóházat Csernyihivben.A hatóságok szerint legalább 33-an meghaltak és 18-an megsérültek.

Továbbra is folytatódik Mauripol támadása. A kikőtővárost bekerítette az orosz hadsereg. Harkivban 24 óra alatt 34 civil halt meg a bombázásban.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Shutterstock

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek